Dag 4: Een leuk bezoek aan ZOA Parc

Maandag 7 oktober 2024

Jasper heeft deze nacht bij mij geslapen, maar toch was ik steeds op mijn hoede. Hij woelde heel veel in het bed en ik had schrik dat hij uit het bed zou vallen. Jasper sliep gelukkig wel door en zijn koorts was wederom gezakt. Om 7u hoor ik Jonas en Tom wakker worden. Ik blijf nog even liggen bij Jasper en om 7u30 ga ik ook naar de keuken. Tom en Jonas zijn het ontbijt aan het maken, roereitjes en worstjes. Het ontbijt is klaar en alsook Jasper is opgestaan. Hij heeft geen koorts meer en wilt ook een worstje eten. Jonas eet nog een boterham en zijn melkflesje leeg. 

We vragen aan Jasper of de uitstap naar de dierentuin haalbaar is voor hem. Hij zegt volmondig ja en we starten na het ontbijt met de ochtendwasjes. Alsook de lunch van boterhammen worden gemaakt. Ik snij nog een appel in stukjes om mee te nemen als tussendoortje en een pakje koekjes mee. Om 9u10 zitten we in de auto en om 9u40 arriveren we op de parking van de dierentuin. Er staan drie auto's op de parking. De kids mogen gratis en wij betalen 14,5 euro per persoon. Het is een kleine dierentuin, maar het is een leuke dierentuin om te bezoeken met kleine kinderen. De diertjes zijn talrijk aanwezig en de kids vinden het geweldig. 









Jasper wandelt voorop met zijn plannetje van de dierentuin. Hij bekijkt alles goed op zijn plan, zodat we zeker geen dieren overslaan. Er zijn zelfs drie pardelkatten of ocelot te bezichtigen. Ook zijn er meerdere kleine aapjes in het park te bezichtigen. 







We zijn na een 45 minuten al deels rond en komen de grote en leuke speeltuin voorbij. Een speeltuin voor hen alleen. Jasper gaat op de glijbanen en de wipdieren. Ook Jonas wilt overal opzitten. 








De taverne is nog niet open. Ze hebben verschillende koffie's, die wel zouden smaken als de kids zich hier amuseren op de speeltuin. Het is nog vroeg en ook nog geen etenstijd. We wandelen verder naar de shop en hier binnen is een kleine expositie over de mens in de prehistorie aanwezig. Er is een exotische plantentuin en er zijn hagedissen en slangen aanwezig. 



We wandelen terug naar de shop en wandelen via ons plannetje naar boven. Er zijn diverse vogels en aapjes aanwezig. Maar het allerleukste zijn de boerderijdieren en de geitjes. Hier mag je bij de geitjes gaan. In de shop kan je voeding (popcorn) kopen om de geiten eten te geven. Er is nu al wat volk aanwezig en die hebben allemaal eten gekocht voor de dieren. Ze gaan dus zeker geen honger lijden vandaag. 








Na de knuffels aan de geiten wassen we onze handen en eten we onze appeltjes op. Enkel Jonas wilt geen appel eten. Jasper eet flink zijn fruitjes op en mag nog een koekje eten. Jonas krijgt een nieuwe pamper en daarna bekijken we de varkens, de ezels, de damherten en de lemuren. 





De lemuren zijn hun groentjes en fruitjes aan het opeten. We wandelen terug naar de speeltuin en zien nog de otters. Die hadden we er net niet gezien. Helaas is de taverne nog niet open. Jasper mag nog op de speeltuin en we kiezen een tafeltje om ons lunch op te eten. Helaas zonder een koffie. Gelukkig hadden we dus een lunchpakket voorzien. De kids eten boterhammen met choco op of een sandwich met kalkoenfilet. Wij eten alsook een boterham met beleg op. We drinken goed water en gaan daarna samen op de speeltuin. Er zijn nu ook enkele kleine kinderen aanwezig, voornamelijk peuters en kleuters. We gaan elk 2 keer mee met Jasper in de grote glijbaan en de laatste ritjes mag hij alleen naar beneden glijden. We gaan wel steeds mee naar boven (want dat vertrouw ik nog niet) en dan gaat Jasper eerst naar beneden, vervolgens Tom of ik naar beneden. Jonas is helaas nog te klein, maar amuseert zich met de steentjes en het samen lachen met Jasper. 






Na het plezier op de speeltuin gaan we nog de handen gaan wassen. De kids zijn enorm moe. Jasper kon blijven doorgaan, maar zijn oogjes en blik vertellen ons iets anders. We nemen afscheid van de leuke dierentuin en rijden (na nog een korte stop bij de winkel om brood) terug naar het vakantiehuisje, zodat ze hopelijk nog een dutje in hun bedje doen. 



Terug in het vakantiehuisje leggen we de kids in bed. Jonas was in de auto al in slaap gevallen, maar is nu weer wakker. Jonas gaat met een verse pamper toch in bedje. Jasper wilt niet slapen. Tom gaat een beetje rusten in bed. Ik drink een koffie en speel met Jasper spelletjes in zijn oefenboek. We leren de kleuren, observeren, groot en klein, één en veel. We maken vijf oefeningen en bij elke juiste oefening mag hij een sticker kiezen en plakken. Na vijf oefeningen en vijf stickers, mag hij kleuren in zijn Halloween boek. Ik typ alvast een beetje het verslag van dag 3. Na een uurtje is Jonas reeds wakker. De kids eten een yoghurt en daarna gaan we nog eens wandelen naar het eilandje. Voornamelijk om weer stenen in het water te gaan gooien. 


Vannacht gaat het hier stormen en de donkere wolken zijn zich reeds aan het vormen boven de bergen en de zee. Hierdoor hebben we onze uitstap van morgen omgewisseld naar woensdag. Om 16u30 zijn we terug aan het vakantiehuisje en start Tom met koken van de zalm-broccoli-pastaschotel. De kids mogen een kommetje chips eten en we bekijken de film "Hocus Pocus 2". Niet verwacht, maar Jasper vond het een leuke film om naar te kijken. Jonas amuseerde zich met het eten van chips en spelen met de auto's en de speelgoeddieren van thuis. Om 17u40 eten we onze lekkere maaltijd op. 


Daarna mogen de kids met mij samen onder de douche. Jasper is extreem moe en na het wasje en zijn melkje, gaan de kids om 19u in bed. Hij had geen koorts meer, maar deze avond heeft hij niet veel willen eten en drinken. Wij eten nog een kleine portie van de pasta en een ijsje. Vanavond mag Tom een film kiezen, maar het moet wel thriller of horror zijn (oktobermaand = horrormaand) of ander genre maar hierin moeten ze Halloween vieren. Tom kiest voor "The Purge". Tijdens het bekijken van de film, begint Jonas ineens te wenen. Tom haalt hem uit zijn bed. Hij heeft serieuze krampen. Ik hou hem stevig vast tegen mijn buik en wrijf over zijn rug. Jonas valt snel in slaap en na een half uurtje in mijn armen, brengen we hem terug in zijn bedje. We bekijken de film verder, maar in de zetel val ik in slaap. Om 20u45 gaan we naar bed en slaag ik erin om het verslag van dag 3 nog af te werken. Morgen staat er dus niet veel op de planning en zal het afwachten zijn, hoelang de storm hier gaat duren. Tot morgen. 

Weer: zonnig, bewolkt, 20 °C



Reacties

  1. Wat een schattige leuke foto’s van jullie in het dierenparkje!! De kids hebben hen echt amuseert op dat speeltuintje zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een prettige uitstap voor de kids.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten