Dag 12: Hello and Au revoir Disneyland Paris

Dinsdag 15 oktober 2024 

Na een deugddoende nacht worden we alle vier uitgeslapen wakker. Niet volledig uitgeslapen bedoel ik, maar toch behoorlijk meer uitgerust dan de afgelopen nachten. Mijn migraine is gelukkig ook verdwenen en ik drink meteen water om mijn dag te starten. De kids drinken hun melkjes en we ontbijten. Yoghurtje, melkbroodjes, overschot koffiekoek en een tasje koffie. Tom zorgt voor de ochtendwasjes van de kids, terwijl ik alles opruim en klaarzet om in te laden in de autokoffer. Nadat iedereen opgefrist is, beginnen Tom en Jasper met het inladen van de autokoffer. Het zint Jonas wederom niet, dat hij nog niet naar buiten mag. Even geduld Jonas. De kids gaan in de auto en als laatste doet Tom de vuilnis weg. Het is 7u52 als we vertrekken, maar er is meer verkeer dan gisteren op de weg. Door de omleiding rijden we nog eens via een alternatieve weg en rijden we om 8u18 de parking van Disneyland Parijs op. We staan op de A2 parking. De kids gaan in de buggy en snel wandelen we naar de ingang van het Disneyland Park. 

We zijn mooi op tijd. Maar wat zien we nu. Er staan heel lange wachtrijen bij de ticketscan en het gaat totaal niet vooruit. Wederom verliezen we 10 minuten in deze wachtrij. De kids vinden het ook niet leuk. 



Eindelijk zijn we om 8u41 officieel in het park. En daar zijn Mickey en Minnie Mouse weer. Lachen en zwaaien is de boodschap. 




We wandelen doorheen Main Street en poseren toch nog even bij het mooie Cinderella kasteel. 





We wandelen doorheen het kasteel, want we willen de attractie "Peter Pan's Flight" afvinken van de bucketlist voor vandaag. Het is nog relatief kalm in Fantasyland. Er is een wachttijd van 20 minuten. Jonas en ik zitten vooraan, stevig vastnemen, lachen en we vliegen over Londen en Neverland. 





Na de korte, maar leuke rit in Peter Pan, is er inmiddels een wachtrij van 40 minuten. We laten de buggy staan en gaan even naar het toilet. Jasper moet pipi doen, maar wilt dan uiteindelijk niet naar het toilet. We wandelen naar de attractie "Dumbo", de wachttijd bedraagt 15 minuten. Na 20 minuten wachten en korte babbels met een Belgische mama en haar peuter en een Brits gezin met twee zoontjes, krijgen we onze olifantjes toegewezen. Nummers 1 en 2 gaan ons laten vliegen. Jonas en Jasper vinden het een geweldige attractie. 










Na de super leuke rit in Dumbo, wandelen we naar de carrousel. Heel snel zitten de kids op een paardje. Jasper kiest wel voor een heel groot paard. Jasper toont zich als een echte ridder op het paard. Jonas is dolgelukkig met zijn lief, klein paardje. 



Na de rit op de carrousel, wandelen de kids met hun halloween bellenblazers rond. Het is nog niet te druk en het voelt aangenamer dan gisteren aan. We wandelen naar Discoveryland om de attractie "Buzz Lightyear" nog eens te voltooien. Deze keer zit Jasper bij mij en Jonas bij Tom. 









Na de rit wandelen we in de shop en krijgen de kids elk een Buzz Lightyear cadeau, die al spinnend lichtjes maakt. Ik koop ook een nieuwe placemat voor Mollie. Haar placemat is inmiddels al 10 jaar oud. We wandelen terug naar Fantasyland, richting het familietoilet. Jonas krijgt een nieuwe pamper en Jasper doet pipi op het toilet. We drinken water en de kids eten een koekje. Als afsluiter van de attracties, kiezen we voor "It's A Small World". Absoluut de topfavoriet van de kids hun Disneytrip! Ze rennen, dansen en zijn laaiend enthousiast. 










Na deze mooie afsluiter is het inmiddels 11u05 en tijd voor onze lunch. Net zoals vorig jaar willen we lunchen bij Pizzeria Bella Notte. We kiezen voor een tafeltje buiten, aangezien straks hier de Disney Parade van start gaat. Tom gaat de lunch bestellen en ik blijf bij de kids. Jonas eet heel flink van de spaghetti meatballs. Jasper eet van de Penne Pasta en als derde gerecht eten we nog een lasagne met kruidenbroodjes. Het dessert zijn twee Mickey cakejes, die goed in de smaak vallen bij de kids. De parade is van start gegaan, maar er staat veel volk te kijken vanuit onze ooghoeken. 




De parade is gedaan en onze lunch is volledig opgegeten. Het volk is ook verdwenen en wij gaan afscheid nemen van Disneyland Parijs. Maar eerst moet ik nog even souvenirshopping doen. Tom blijft bij de kids. Jonas gaat reeds in de buggy, want hij is heel moe geworden. Jasper speelt met zijn bellenblaas. Het is heel druk in de winkel van de glazen beelden en ik zie de rode appel niet meer. Ik blijf geduldig in de wachtrij staan en vraag naar de rode appel met sneeuwwitje erop. Ja, dikke pech! Ze zijn deze voormiddag verkocht, 2 stuks en hun enige hier in de winkel. De andere souvenir en al reeds een kerstcadeau zijn wel nog beschikbaar. Ik koop deze hier en ga terug naar Tom en de kids. De evil queen heeft ze misschien gekocht? 




We wandelen naar Main Street, want daar hebben ze ook nog een winkel met glaswerk. Geen kleine rode appel met Sneeuwwitje erop te bezichtigen. Ik vraag het even na, maar ze hebben deze niet. Aan de overkant hebben ze ook nog een ruimte met glaswerk. Dus ik wandel naar de overkant om daar na te vragen, maar helaas ook niets meer. Had ik het dan maar gisteren al gekocht... Ik koop nog een mooie Ariel The Little Mermaid koffietas, want alsook een Mickey Halloween koffietas is nergens meer te vinden. De kids wachten geduldig, maar Tom moest voor de nodige entertainment zorgen. Sorry boys. 



Jonas krijgt nog een nieuwe pamper aan en we gaan naar toilet. We nemen nog een laatste blik van het Disney Park en zeggen vaarwel. Terug aan de auto is Jonas reeds in slaap gevallen in de buggy. Jasper ziet er ook heel moe uit. Tom neemt eerst het stuur om uit de parking te rijden. Vervolgens neem ik het stuur over om de laatste 3u30 naar huis te rijden. Het is stipt 13u als we vertrekken. Jasper valt ook in slaap en het is een heel rustige terugrit naar huis. 




Na tamelijk wat wegenwerken en een kleine pipistop voor Jasper, zijn we om 16u45 thuis. 


Conclusie reis: 

Een vakantie in het najaar, wederom in Frankrijk. Het zuiden van Frankrijk stond op ons lijstje, maar het is geen hoogtepunt geworden. De combinatie van zieke kindjes en slapeloze nachten was uiteraard een tegenvaller op deze vakantie. Helaas is dit iets wat met kleine kinderen vaak voorkomt. We vonden de bestemming mooi, maar niet super mooi. Ook is de combinatie peuter en kleuter op vakantie, duidelijk zwaarder dan baby en peuter op vakantie. Maar ze beginnen wel steeds meer naar elkaar toe te groeien en dat vonden we super mooi om te zien op deze vakantie. Jonas is enorm vooruit gegaan met wandelen op de vakantie. Als afsluiter bezochten we Disneyland Parijs en we waren dan ook blij dat ze volledig genezen waren. Disneyland vonden we het hoogtepunt van onze vakantie. Jasper zijn nieuw favoriete woordje van de reis is "Disney". Jonas genoot van de nieuwe ervaringen, maar alsook voor Jasper was het een wederontdekking. Onze Disney afsluiter was vermoeiend, maar wederom een fantastische ervaring met onze kids.  

Aan allen bedankt om mee te lezen en voor de leuke reacties. Heel leuk om de reacties te lezen. En tot volgend jaar voor nieuwe blogs. 

Reacties