Dag 3: Op verkenning bij Ile Du Gaou en steentjes gooien in het water

Zondag 6 oktober 2024

Om 6u10 gaat ons alarm af. Jasper is wakker en uiteraard is ook Jonas wakker. Tom legt Jonas nog even bij mij in bed, maar Jonas ziet enkel het plezier van een springkussen in mij, dan om nog even te slapen. Goed heb ik trouwens niet geslapen deze nacht. De kids zijn desondanks de vroege ochtend heel vrolijk. We ontbijten, spelen en starten met de wasjes. Daarna is het tijd om te gaan wandelen. 

We wandelen met de buggy, maar de kids willen beiden zelf wandelen. Niet enkel zelf wandelen maar ook steentjes gooien in het water. Vanuit het huisje is het slechts vijf minuten wandelen naar het natuurreservaat Ile Du Gaou. Het is een klein eilandje dat verbonden is met een brug en waar je een mooie rondwandeling kan maken. Wij kiezen ervoor om rechts te wandelen. Er zijn zelfs toiletten voorzien op het eiland en heel veel picknickbankjes. 






Het is een brede wandelweg, gemakkelijk begaanbaar met de buggy. Er is ook bijna geen volk aanwezig. We wandelen veel alleen en genieten van de uitzichten. 





Er is ook een klein strandje aanwezig, waar Jasper nogmaals steentjes in het water mag gooien. Jonas eet een koekje in de buggy. Aan de andere kant ligt nog een groter eilandje dat enkel bereikbaar is met de boot en waar je kan overnachten op hotel of gaan uiteten. 






We keren om 10u30 terug naar het vakantiehuis en Tom gaat alleen boodschappen doen. Ondertussen maak ik reeds de wortelpuree met fishsticks klaar. De kids spelen en kijken verder naar de tekenfilm "Up". Om 11u30 eten we en om 12u10 is Tom terug met de boodschappen. Vervolgens doen de kids een dutje, terwijl we opruimen en daarna zelf ook rusten. Tom eet zijn maaltijd op (weliswaar opgewarmd in de microgolfoven). Ik typ al een beetje het verslag uit van onze eerste reisdag. 


Om 14u30 is Jasper wakker en vervolgens is Jonas ook wakker. Jasper voelt heel warm aan. We meten zijn temperatuur op en hij heeft koorts. Jasper heeft perdolan nodig. Hij drinkt water en na een half uurtje begint Jasper zich weer beter te voelen. Jonas heeft geen koorts. 


We eten een tussendoortje en aangezien Jasper er snel weer bovenop is, gaan we terug naar buiten om te wandelen. We wandelen wederom naar het eiland om via de andere kant te gaan verkennen. De kids wandelen flink mee, alsook Jonas is niet te stoppen. Meerdere keren hoor ik zeggen van de Fransen, "Il marche bien". Ja, hij wandelt inderdaad ineens heel stevig. Jonas is ook heel erg onder de indruk van de natuur en zegt meerdere keren "wow". Zo schattig om te horen. Jasper voelt zich buiten ook weer beter. 










En Jasper voelt zich helemaal weer top als we nog een stop houden bij het strandje. Stenen gooien in het water, de favoriete bezigheid van onze kids. Ja, ook Jonas heeft de smaak al goed te pakken. 




Rond 16u30 wandelen we terug naar het vakantiehuis. We willen het deze avond niet te laat maken voor de kids. Om 17u15 eten we boterhammen met vleesjes en choco. Daarna starten we met de avondwasjes. Ook spoelen we de neusjes van de kids. Jonas heeft geen snot, maar Jasper wel. We zijn allemaal moe en we doen vlug onze pyjama's aan. De kids kijken enkele korte tekenfilms tijdens hun melkflesje en om 18u55 gaan ze naar bed. Jasper heeft geen koorts, maar we houden hier wel rekening mee voor deze avond of nacht. We kijken verder naar de film "El Hoyo 2" op Netflix en ik werk het verslag van onze twee reisdagen af. Het eerste verhaal staat online en vervolgens gaan we ook slapen. Helaas is Jasper rond 23u wakker met koorts en krijgt hij perdolan. Jasper slaapt deze nacht bij mij in het bed. Tom gaat in de 3de slaapkamer slapen. Hopelijk heeft Jasper een goede nachtrust en is hij morgen weer beter. Morgen staat er een dierenpark op de planning. Tot morgen. 

Weer: bewolkt, 19° C

Reacties

  1. Hoop dat Jasper zich al beter voelt! De foto’s zijn alvast super mooi, de natuur, de kids, het gezinnetje, echt mooi om te zien❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hopen dat Jasper snel herstelt. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten