Dag 1 - 2: Autoroute du Soleil Troyes et Six-Fours-Les-Plages

Vrijdag 3 oktober 2024

Een ochtend vol deadlines. Jasper op tijd naar school brengen. Hij gaat nog een halve dag naar school. Alsook Jonas gaat nog een halve dag naar de opvang. Daarna gaat Tom werken, terwijl ik nog even met mijn ouders bel. Inmiddels is het al na 9u30 en hoogtijd om die ene grote valies te maken. Er mag deze vakantie maar 1 grote reiskoffer mee. Wel maak ik veel aparte reistassen klaar. Een tas met handdoeken, een tas met speelgoed en onze tas voor de tussenstop. Het neemt altijd veel tijd in beslag en rekening houdend met de diverse temperaturen in oktober, zit de reiskoffer goed vol. Onze boodschappenbak gaat ook mee met allerlei keukenbenodigdheden, melkpoeder, melkflesjes, koekjes, en dergelijke. 

Om 12u start Tom met het inladen van de autokoffer. 12u30 arriveren we aan de opvang en halen we onze vrolijke Jonas op. Daarna halen we Jasper op, die ineens keihard begon te wenen, aangezien een kindje hem pijn had gedaan. We halen de fopspeen naar boven en na een vergetelheid van Tom nog thuis te gaan ophalen, zijn we eindelijk vertrokken naar onze eerste reisbestemming. Het verkeer valt allemaal heel goed mee en om 13u30 liggen beide kids reeds te slapen. 

De kids slapen heel lang en net voor 16u stoppen we om de beentjes te strekken. We kunnen gratis naar toilet gaan. Jonas krijgt een verse pamper, maar alsook een verse body. Doe ik zijn pamper open, zonder reeds een nieuwe onder te leggen en plast hij alles onder. Mijn fout! Gelukkig heb ik altijd reservekledij mee in de rugzak. De kids mogen elk een zakje "Maya De Bij" koekjes eten en wij drinken een cappuccino. Inmiddels is het al 16u45. Tijd om ons laatste uurtje in de auto te besteden. Wederom verloopt het heel vlot en arriveren we om 17u45 aan ons eerste vakantiehuisje van de vakantie. De eigenares komt ons snel begroeten (ze heeft ook twee kids van 3 en 5 jaar) en als we iets nodig hebben, moeten we een seintje geven. We spelen nog even buiten in de tuin met de bal en de leuke speelhuisjes. 



Om 18u10 gaan we naar binnen en toont Jasper zijn tekeningen en knutselwerkjes van school. Heel mooi. Tom moet niet veel uitladen en de kids spelen met het binnenspeelgoed. 


Tom maakt de tafel klaar voor ons avondeten, terwijl ik de slaapkamers verken en onze reisspullen naar boven breng. Jasper heeft zijn eigen slaapkamer en Jonas slaapt bij ons in de kamer. 



Eens beneden, zijn de kids goed aan het eten. Boterhammen met avocado worden vlotjes opgegeten. Wij eten een wrap, die ik gisteren nog gekocht heb in de Lidl. 


Na onze avondmaaltijd mogen de kids in bad. Er is ook leuk badspeelgoed aanwezig en het is het enige vakantiehuisje met een bad van deze reis. De kids amuseren zich te spletter. ;) Na een leuk badritueel, mogen ze korte tekenfilms op Disney+ kijken en nog een melkje drinken. Ik ga mij alvast omkleden om ook comfy in mijn pyjama mee te kijken. Ze zijn heel moe en het is ook al erg laat. Tom leest nog een verhaaltje voor en daarna gaan de kids slapen. 


Wij kijken nog een deel van de film "Sous la Seine" op Netflix, maar ook onze oogjes vallen toe. Morgen hebben we nog een lange rijdag voor de boeg. Slaapwel. 

Zaterdag 5 oktober 2024

Heel toevallig, worden wij allemaal op enkele minuten na, wakker rond 6u45. Jasper moet pipi doen op zijn potje, Jonas wilt knuffelen met mama in het grote bed en de papa ja, die moet opstaan om de kids uit het bed te halen. Het plan van deze ochtend is, om eerst de wasjes te starten en dan te gaan ontbijten. De kids gaan met mij mee naar beneden. Ik start met het ontbijt, roereitjes maken. Tom maakt boterhammen klaar en de kids willen beide een yoghurtje eten. Jonas eet ook eitjes mee en eet zelfs yoghurt van de mama op. Alles wat ik wil opeten, wilt Jonas ook altijd opeten. Het ontbijt was inbegrepen in ons logement en het heeft goed gesmaakt. De kids spelen nog een beetje terwijl ik onze reisspullen bij elkaar in de grote reistas verzamel. Vervolgens ruimen we beneden op en gaan de kids nog even flink poseren. 


De kids mogen in de auto en we laden onze reisspullen in de auto in. Om 8u30 verlaten we het vakantiehuisje en tanken we de auto nog even vol. Daarna rijden we tot de maagjes weer knorren of tot het etensuur van de kids begint. We rijden doorheen dikke mist en er is niet veel verkeer op de autosnelweg. Na een klein uurtje rijden, stoppen we op een parking. Jasper mag naar een tekenfilm kijken op de iPad. Jonas kijkt een beetje mee, maar die valt na zijn klaaggezang toch in slaap. Om 11u stoppen we nog even op een parking, zodat Jasper pipi kan doen op zijn potje. We kijken waar we een lunch kunnen benuttigen. Een McDonalds of Burger King is niet meer op onze route of toch niet binnen het half uur rijden. Rond 11u25 stoppen we bij Autogrill Aire de Dracé. De chicken nuggets maken ze zelf voor de kids en onze hamburgers smaken heel goed. De kids eten heel goed en zijn super flink. 



Na onze lunch mogen ze nog even spelen in de speelruimte. Om 12u20 ga ik met Jonas nog naar de babykamer voor een luierwissel, maar het duurt enorm lang. Na 10 minuten wachten is het nog steeds bezet en beslis ik om zijn pamper in de auto te verversen. Ondertussen heeft Jasper zich alsnog kunnen amuseren op de buitenspeeltuin. 





Inmiddels is het al drukker geworden op de autosnelweg, maar files zijn niet aanwezig. Jasper kijkt zijn tekenfilm uit en valt daarna in slaap. Jonas heeft iets meer entertainment nodig en geeft mij de blikken van "hoe ver ist nog?" 


Uiteindelijk valt Jonas voor een 2de ronde in slaap en zien we links van ons enkele Zwitserse bergen oprijsen en rechts van ons ligt de Ardèche. Ook passeren we langs de Mont Ventoux, weliswaar vanop een afstandje. 


We rijden de Provence binnen en zijn misschien wel 80 euro armer aan de tolgelden doorheen ons parcours. De eigenaar van ons vakantiehuis vraagt om een seintje te geven om hoe laat we zouden arriveren. Nog een laatste stop bij Cassis voor een uitzichtpunt langs de autosnelweg en om 16u35 arriveren we aan ons vakantiehuis. 



We worden ontvangen door de broer van de eigenaar en die geeft ons de rondleiding van de vakantiewoning. Daarna laden we onze reisspullen uit de auto uit. Jasper helpt flink mee met het uitladen en Jonas mag reeds op verkenning gaan in het vakantiehuis. Na het uitladen en even te settelen, wandelen we naar de "soort van dijk" met vele boten en langs het water richting de Carrefour Market voor enkele inkopen. 




In de winkel eten de kids enkele kleine koffiekoekjes met rozijntjes. Het is een kleine winkel, maar we slagen er in om toch een volle boodschappentas te winkelen. Aan de kassa is het even druk en zijn we blij dat we weer buiten zijn. We wandelen binnendoor terug naar het vakantiehuisje. Inmiddels is het al 19u15 en is de zonsondergang volop ingezet. Aan het vakantiehuis hebben we een privé toegang naar de zee. We nemen nog snel een kijkje vooraleer het volledig donker is. 



De kids hebben desondanks de lange autorit een leuke afsluiter gehad. Onze inkopen hebben hun plaats gekregen en daarna gaan we douchen. De kids eten nog een boterham en mogen chips eten. De ketchup spookchips zijn op dit moment hun favoriete chips. We kijken een 1ste deel naar de tekenfilm "Up" op Disney+ en na het drinken van de melkflesjes nemen we de kids mee naar hun slaapkamer. 


De broers gaan in dit vakantiehuis slapen in dezelfde kamer. Ik probeer nog een verhaaltje voor te lezen, maar de broers zijn door het dolle heen. Lachen, spelen, rollen in het bed. Jonas slaapt nog in het babybedje, maar Jasper slaapt in het éénpersoonsbed. Om 20u15 trekken we de deur dicht en het blijft muisstil. Missie geslaagd. Na een hongerflauwte kunnen we eindelijk ook samen gezellig stokbrood met kaas eten. We bekijken het einde van onze haaienfilm en bekijken nog een deel van een andere film. De naam is mij inmiddels ontglipt. We vallen in slaap in de zetel en gaan na het wakker worden ook in ons bedje gaan slapen. Morgen is een rustdag (geen autorit) en willen we al wandelend de omgeving en de  natuur verkennen. Tot morgen. 

Weer: zonnig, 21 °C

Reacties

  1. De kids hebben weer veel fun zo te zien/lezen! Blij om weer de super leuke blogs mee te kunnen lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Have a good holiday in Six Fours Les Plages . 👍🌞

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten